Schermafbeelding 2013-09-30 om 11.12.35
Afbeelding 4 kopieAffiche expositie 2Afbeelding 2

Kunst en cultuur algemeen

De culturele commissie heeft tot haar taken het bevorderen van culturele activiteiten zoals het organiseren van exposities, concerten, lezingen en andere evenementen die onder deze doelstelling vallen.

Zondagmiddagconcerten

In het najaar, vanaf oktober tot en met het voorjaar, vinden er op de tweede zondag van de maand concerten plaats. Het karakter van de concerten: klassiek of modern, blues, opera maar ook musical en koorzang. 15.00 uur ontvangst in het Grand Café. 15.30 uur aanvang concert. Introducees zijn welkom!

Exposities

De Sociëteit biedt de mogelijkheid voor zowel leden als andere belangstellenden voor een periode van drie maanden kunstwerken te exposeren in de bridgezaal en op de galerij van de biljartzaal. In de vitrine van het Grand Café is het mogelijk kleine kunstwerken, sieraden, etc. voor diezelfde periode te exposeren. De tentoonstelling wordt doorgaans geopend met een muzikale bijdrage van ons eigen Harmoniecombo. Ook bij openingen zijn introducees van harte welkom!

De leeskring

De leeskring bestaat inmiddels meer dan vier jaar. Per seizoen worden er gemiddeld vijf boeken gelezen en besproken. De boekbespreking wordt bij wisseling steeds door een van de deelnemers verzorgd.

Het Harmoniekoor

"Zingen met plezier". Repertoire van populaire muziek tot wereldmuziek. Repetities: één keer per twee weken, woensdag van 17.15 uur tot 18.30 uur. Minimaal twee optredens per jaar: tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst en de afsluiting van het verenigingsjaar.

Harmoniecombo

Het Harmoniecombo verleent bij allerlei activiteiten zijn muzikale diensten. Het repertoire bestrijkt het gebied van easy listening tot jazz, van American Songbook tot (enkele) Nederlandstalige standaardsongs.

Leden van de commissie:  Wiendelt Hooijer, Henk Spoeltman, Dieneke Snippe,Ben Boog,Carla Alma(voorzitter),Jaques Blaauw, Nieske Postma,Hans v/d Sande ,Wouter de Koning .

e-mailadres Dieneke: boven-dien@home.nl Carla Alma (carlaalma@outlook.com)