M spaltman reitdiep bij zoutkamp

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Nieuw: Natuurtafel, meld je aan

Nieuw! Natuurtafel

15 mei 15.00 uur, Excursie Reitdiepgebied met Ben Westerink, landschapsdeskundige

Leden gratis, introducees € 5,-

Vanuit de Commissie Culturele Activiteiten is alweer een nieuwe ‘Tafel’ voor de leden van onze sociëteit in het leven geroepen: De Natuurtafel.

Deze tafel is bedoeld voor leden met interesse voor het ontstaan van het ons omringende landschap (geologie, fysisch geografische kenmerken, cultuurhistorie, enz.) en voor de natuur daarin (vogels, andere dieren, planten, paddestoelen, enz.).  

We denken aan de volgende opzet: diverse gebieden rondom de stad Groningen verkennen door middel van een lezing op locatie met daarna een wandeling om het geleerde met eigen ogen te aanschouwen.

Eerste excursie op 15 mei: vanuit Kerkje in Klein Wetsinge

De eerste excursie in deze vorm zal zijn op 15 mei, om 15 uur in het Reitdiepgebied. We verzamelen in het gerestaureerde kerkje van Klein Wetsinge om aldaar te luisteren naar Ben Westerink, een landschapsdeskundige uit het gebied die ons zal vertellen over het ontstaan van dit gebied. Koffie, thee en een lekkernij zullen de lezing larderen.

Vervolgens gaan we daadwerkelijk op pad. Bij genoeg belangstelling willen we op deze manier meerdere gebieden gaan verkennen.

Graag zien we jouw aanmelding tegemoet, we gaan uit van minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers per keer, dus vol = vol!

Aanmelden bij carlaalma@outlook.com

Rubriek: Algemeen
16 april 2018 16:03 door M.C.M. Spaltman

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks