Groningen sterrennacht

Lezing 2 door Jeffrey Bout ‘Op reis naar Mars’

Leden gratis, gasten €5,-

Op reis naar Mars

Gaan we op reis naar Mars? En gaan we er zelfs wonen? Sommigen zeggen van wel, dat de eerste Marsbewoner nu al is geboren. Maar de reis zal lang en moeilijk zijn. Kunnen we deze uitdaging wel aan? En… waarom zouden we eigenlijk??

Twee lezingen over het heelal: sterrenkunde in De Harmonie

Jeffrey Bout, sterrenkundige en voormalig presentator bij het Infoversum, deelt zijn passie voor de sterren in twee lezingen bij Sociëteit De Harmonie. Op dinsdag 5 juni vertelt hij over het heelal en onze plek daarin. Op dinsdag 12 juni gaat hij dieper in op de planeet Mars. Het heelal is zo groot, oud en vreemd, daar kunnen wij mensen ons niets meer bij voorstellen. Toch is het heelal niet ongrijpbaar. We zien steeds meer en begrijpen steeds meer. En niet alleen over het heelal, maar ook over onszelf.

Jeffrey Bout

Jeffrey Bout is afgestudeerd sterrenkundige. Honderden gastlessen gaf hij de afgelopen jaren voor basisscholen, middelbare scholen, verenigingen, in een planetarium of onder de echte sterrenhemel. Zie de eigen website van Jeffrey Bout. Hij was tot voor kort presentator in het nu gesloten Infoversum. Zijn hele leven is hij al gefascineerd door het heelal. Hij is jarenlang actief geweest in de Jongerenwerkgroep (JWG) voor sterrenkunde, waar ik jeugdkampen organiseerde en meeschreef aan het tijdschrift. Ook doet hij veel op het Kapteyn Astronomisch Instituut van de RUG, waar hij voorstellingen geeft in het mobiele planetarium, eerder jeugdcursussen organiseerde en bijgedragen heeft aan de totstandkoming van de Blaauw Sterrenwacht bij de RUG.

Rubriek: Algemeen door W.Hooijer