Sinds 1840 de plek waar je elkaar ontmoet

Schermafbeelding 2018-02-22 om 08.59.04

6e lezing “Uurtje Cultuurtje”: Walk like an Egyptian

03 maart 2018 om 15:30

"Walk like an Egyptian", mogelijk of onmogelijk?

Zaterdag 3 maart, 15.30 uur

dr. Julia Harvey (Egyptoloog)

Egyptische kunst is zeer herkenbaar - maar waarom? Wat is er zo kenmerkend aan? Deze korte introductie legt de regels achter de kunst uit, en hoe je de kunst kunt 'lezen'. Wij zullen ook een snelle blik werpen op periodes waar het 'mis' ging, onder andere de Amarna Periode en de Grieks-Romeinse Periode.

Julia Harvey

Julia Harvey is Egyptoloog en vertaler. Zij gaat regelmatig naar Egypte voor opgravingen, en leidt er reizen voor mensen die wat meer willen weten over het Oude Egypte. Voor haar promotieonderzoek bestudeerde ze Oud Egyptische houten beelden, en ze wordt regelmatig geraadpleegd door musea en verzamelaars overal ter wereld. Ze geeft sinds 1985 les aan Senioren, eerst in Engeland en tegenwoordig aan de Senioren Academie in Groningen.

Aanmelden

Stuur eenvoudig een mail naar lezing@societeitdeharmonie.nl. Gratis voor leden, gasten betalen €5,- (bij aankomst)

Naar het overzicht van alle lezingen.

Download pdf van alle lezingen.

Rubriek: Algemeen, Lezingen & cursussen door W.Hooijer